Hôtel Le Limbourg - Restaurant Taverne - 5580 Rochefort

rappistes Rochefort

De “Trappistes Rochefort” is een bruin bier. Zij wordt gebrouwen en gebotteld binnen de muren van de Abdij Saint-Remy in Rochefort. Dankzij de bescheiden dimensies van de brouwerij kunnen de monniken en hun medewerkers de productie perfect onder controle houden. De fijnproevers waarderen in het bijzonder het artisanaal karakter van dit trappistenbier. De ingrediënten zijn natuurlijke producten: bronwater, gerstemout, hop, suiker en gist. In de fles vindt er een tweede gistingsproces plaats, waardoor de “Trappistes Rochefort” zijn volle smaak vrijgeeft, op voorwaarde dat hij wordt geschonken in zijn oorspronkelijke glas en op een temperatuur van 12 à 14°C.

En nu is het aan u om persoonlijk de bijzondere smaak van de verschillende Trappistenbieren te waarderen!

Trappistes Rochefort 6

Dit bier vertrekt van een densiteit van 16,50° Plato en heeft een alcoholgehalte van 7,5%. Zijn fijn aroma smaakt delicaat aan het gehemelte! De Rochefort 6 is het oudste Rochefort-trappistenbier en is op empirische wijze gebrouwen tot aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Vóór 1958 was dit het enige Rochefort-bier dat zowel in flessen van 33cc als in flessen van 75cc werd gebotteld. Sterke moutsmaak, lichtjes bitter.

Trappistes Rochefort 8

De Rochefort 8 dateert van 1955 en is de laatst geborene van het gamma. Oorspronkelijk werd dit bier enkel gebrouwen ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten. De Rochefort 8 vertrekt van een densiteit van 20,80 ° Plato en presenteert zich finaal met een alcoholvolume van 9,2%. Mannelijk van karakter, leent het zich vooral voor een degustatie onder vrienden! Gezien het grote succes van dit bier, beslisten de monniken rond 1960 om dit bier op regelmatige basis te brouwen. Dit bier wordt soms de ‘Spéciale’ genoemd.

Trappistes Rochefort 10

De Rochefort 10 vertrekt van een densiteit van 24,50° Plato en presenteert zich uiteindelijk met een alcoholvolume van 11,3%. Dit prachtige bier moet met mate worden gedronken! Wordt vaak gedoopt als de ‘Merveille’.

© Source : Internationale Vereniging TRAPPIST - www.trappist.be
Français Nederlands